Welkom bij Kennel von Loosbroekerhaus

Wij willen u hier een kort verhaal vertellen over het ontstaan van onze kennel

In 1970 kochten wij (ik en mijn vrouw Truus) onze eerste hond genaamd Tamara. Wij hielden haar in eerste instantie gewoon als huishond.
Maar de interesse in honden bleek toch verder te gaan dan dat.
Ik sloot me aan bij de KNPV (koninklijke Nederlandse politiehonden vereniging). Hierin ben ik enkele jaren actief bezig geweest. Toen ik enkele jaren ervaring met honden had opgedaan leek het me interessant om zelf ook eens een nestje te fokken.

In 1974 is Kennel Von Loosbroekerhaus opgestart en is dus de kennelnaam aangevraagd. Wij zijn toen ook meteen lid geworden van de SV (Schäferhunde Verein) in Duitsland.

In 1976 zijn we lid geworden van de VDH (Verening Duitse herdershonden).
Onze kennel werd uitgebreid met een nieuwe aanwinst, een teef genaamd Bea. Zo zijn we begonnen met het fokken van de eerste nestjes puppy's. Door alle kennis die we in de jaren daarna opdeden werd onze kennel uitgebreid en konden we steeds een stapje verder gaan.

In die tijd hadden we een reu genaamd Gaddak.
Hij werd in 1978 Nederlands kampioen in de gebruikshondenklasse. Dit was een hoogtepunt en het begin van onze carrière.

Hierna zijn we echt begonnen met honden uit onze eigen fok. Ook hiermee werd hard gewerkt en werden hele mooie resultaten bereikt zoals;

Tanja: sg 5 op de Bundes sieger zuchtshow (wereldtentoonstelling)
Vax: sg 10 op de Bundes sieger zuchtshow (wereldtentoonstelling)
Wessel: V12 op de Bundes sieger zuchtshow (wereldtentoonstelling)

Tanja die hierboven genoemd is, is voor ons heel speciaal. Zij is ook de echte stammoeder van alle honden die we nu in onze kennel hebben. Zij heeft ons veel moois gebracht en het was een hele goede vriendin.

Ondertussen heb ik cursussen over de anatomie, bouw, beweging, etc. van de hond gevolgd omdat ik hier heel erg in geïnteresseerd ben. Ik heb de cursussen KK1 en KK2 (kynologische kennis) en E&B (exterieur en beweging) succesvol afgerond. Inmiddels ben ik ras keurmeester VDH en Raad van Beheer en sinds 2014 WUSV Internationaal Richter.
Tevens vanaf Dec 2015 in het bezit van diploma vakbekwaamheid houders van dieren ( hond en kat )
Onze kennel voldoet aan de eisen die de rasvereniging stelt aan het fokken van Duitse Herdershonden.

In de jaren die we bezig zijn hebben we gemerkt dat een kennel niet alleen draaiende gehouden kan worden door ons (mijn vrouw Truus en ik). Het is inmiddels een hobby geworden van het hele gezin. Onze dochter Romy en haar vriend Jeroen helpen dan ook mee. Ondertussen hebben wij ook nog een fijn team om ons heen opgebouwd, die allemaal heel graag met honden werken.